tiistai 29. marraskuuta 2016

COME TOGETHER - H&M + WES ANDERSON

H&M vaateketju on tunnettu isoista satsauksista. On H&M linjoja, jotka on suunnitellut Madonna, Lagerfeld, Kenzo ja ties ketkä. Ja osataan naapurimaassamme satsata myös itse mainoksiin. Viime jouluna  mainoksissa leijaili Katy Perry ja noin vuosi sitten alkoi sarja jossa olivat sekä David Beckham että Kevin Hart. Halpoja kamppiksia nämä tuskin ovat olleet.

Tunnustan, että 2015 H&M:n Katy Perry joulumainos ei ollut lainkaan omaan makuuni. Epäaitoa, innotonta ja moneen kertaan nähtyä. Perinteistä vaateketjun mainontaa. 2016 näyttää kuitenkin korjanneen tilanteen. Nyt ollaan tehty oikea lyhytelokuva.

Yksi suosikki ohjaajistani Wes Anderson on päässyt tekemään taikojaan tämänvuotiseen pätkään ja hienoja taikoja onkin tehnyt. Mainos on kuin suoraan Wesin elokuvasta. Kummallisia hahmoja, vanhoja värejä, täydellisiä kuvia. Moni ehkä haukkuu hänen elokuviaan naiveiksi ja lapsellisiksi, mutta sitähän myös joulu on. Anderson+Joulu on siis täydellinen yhtälö.

Mutta kuten sanottua, tuskin tästäkään parilla kolikolla ollaan selvitty. Onhan pätkään ympätty kaiken muun lisäksi myös mm. Andersonin elokuvista tuttu Adrien Brody. Ja mikäs siinä, kyllä katsoja kiittää.

En ilmeisesti ole ainoa mainoksen hehkuttaja. Muutkin vaikuttavat tästä kiinnostuneen, mainos on kirjoitushetkellä youtuben trendaavien videoiden listalla nro 45 Suomessa ja jenkeissä nro.1.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?